De Voetbalhockeyers

Rake klappen

De voetbalhockeyers doen mee aan een driedaags toernooi. Niet dat ze hoge verwachtingen hebben. Na een seizoen met alleen maar zware nederlagen weten de jongens wel waar ze staan. Maar wanneer ze bij aankomst meteen tegengewerkt worden door de thuisspelers, begint er een andere strijd. Als Noud en zijn vrienden ook nog onterecht beschuldigd worden van inbraak en vernieling, zijn de voetbalhockeyers het zat. Ze gaan op eerherstel uit.

Straffe corners

De Voetbalhockeyers hebben de hele competitie niet één keer gewonnen. En uitgerekend bij de laatste wedstrijd van het seizoen moeten ze invallen voor de D1, om te voorkomen dat dit team gaat degraderen. Onmogelijk. Maar dan schieten de meiden te hulp met een speciaal trainingsprogramma. En dat alles terwijl iedereen zich zorgen maakt over het zusje van spits Hidde, dat heel ziek is en alleen geholpen kan worden door een arts uit Amerika.

Een hilarisch en spannend kijkje in het leven van elf voetballers die zijn overgestapt op hockey. Voor sportfanaten vanaf 9 jaar.

Rare flatsen

Na de zoveelste uit de hand gelopen voetbalwedstrijd is het vriendenteam van de D3 het zat. Onder leiding van aanvoerder Ruben besluit het volledig elftal ermee te stoppen en zich aan te melden bij hockeyvereniging HBMHS (Het Begon Met Houten Sticks).
De voetbaljongens krijgen een behoorlijke cultuurshock: de regels zijn anders, de kantine heet voortaan het clubhuis … en er staan opeens meiden rond het veld.

Een sportief, spannend en bij vlagen hilarisch verhaal over sporters die iets nieuws proberen. Voor hockeyers én voetballers (en voor jongens én meisjes) vanaf 9 jaar.